divendres, 18 de març del 2011

i avui a Calasparra...

Si l'altre dia vaig gaudir d'un magnífic dia de btt a Múrcia, avui ha sigut a Calasparra. Només arribar al poble he vist a en Raul, un noi d'aquí amb el que havia sortit en moto i que ja fa un temps que també pedala, així que després de comentar la jugada, hem quedat per sortir a la tarda. En Raul es coneix molt bé totes aquestes muntanyes i hem fet una ruta maquíssima. Part de la ruta ja la tenia pensada d'altres vegades, però m'han portat per llocs que no hauria trobat. Hem començat pujant al castell del poble i des d'allà per una pista que carena fins "los tunelillos",dos forats que travessen la muntanya i que porten a un corriol de baixada amb alguns passos tècnics. Des d'allà, per pista i asfalt fins un altre corriol que va cap a "el cortado rojo" on m'he parat a fer aquests vídeos
Ara feia molt de temps que no el feia, de fet només l'havia fet una vegada en moto, i en bici és molt divertit de fer, ja que, una vegada pujada la primera part, va per la falda de la muntanya planejant fins que comença a baixar a tocar d'una riera, on hem d'arrossegar la bici per superar alguns trams de roca viva, però val la pena.Des d'aquí hem començat a guanyar alçada per una pista per l'altre falda de "la Sierra del Molino" fins que en un punt hem baixat per agafar "la rambla roja", que és com un canó estret entre muntanyes que es va obrint fins a fer-se ample com una autopista. Tota l'estona va en lleuger descens, però s'ha d'anar pedalant per salvar els continus puja baixa, les pedres, etc., així que es fa molt divertit de passar-hi. Una vegada acabada, hem tornat a remuntar cap al circuit de Motocross, on una mica després hem agafat un corriol que porta a un parell de tallats importants que es fan prou bé com es pot veure a aquest video tot i que no s'aprecia el desnivell.
A partir d'aquí una nova "rambla" molt entretinguda fins a unes pistes que ens han portat a la carretera del pantà d'Alfonso XIII on he pogut veure com ha quedat tot després de l'últim incendi...Havia passat per aquesta zona fa un parell d'anys i em va sorpendre per la quantitat de vegetació, i ara, sembla un desert...En aquest punt hem tornat a pujar per la falda de la Sierra del Molino, però en l'altre sentit, cap al poble. És una llarga pujada però de pendent moderada amb molta pedra on he vist com en Raul i l'Alfonso es picàven i hem deixaven darrera al meu ritme. Una vegada a dalt, hem esperat als altres dos companys de ruta i he aprofitat per fer algunes fotos i un vídeo on es pot apreciar part de la superfície cremada.
En continuar hem anat a la font del Llano per omplir els bidons. Des d'aquí la ruta a continuat cap a la Rambla Roja que hem tornat a fer fins a la carretera de Mula, per on hem arribar al poble ja fent-se fosc. En resum ha sigut una ruta molt divertida de poc més de 34 kms, amb un punt de duresa i en companyia ja que preveia sortir sòl. Punxant Aquí podeu veure el track i us deixo una imatge de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada