dimarts, 17 de març del 2009

Sortides a Calasparra (Murcia)

Del passat dia 10 al 15, vaig estar a Múrcia i em vaig endur la bicicleta per sortir per allà. Em vaig plantejar fer sortides sense exigència física i de rodar a ritme mig, així que el primer dia vaig anar en direcció al Pantà d'Alfonso XIII estalviant-me el primer tros que feia habitualment que és més dur per constants puja baixa, així que vaig agafar una mica de carretera i de seguida pistes de terra gairabé fins arribar a la pressa i vaig tenir la primera sorpresa, a part de moltes perdius i algún esquirol, vaig veure això:

Es tracta d'una mena d'aqüeducte fora de servei que va per la falda de la Sierra del Molino. Em va resultar curiós veure aquesta construcció tant ben conservada i aquesta part de la Sierra que no coneixia, amb força vegetació i paratges bonics.
Després vaig arribar per la carretera a la pressa del pantà, que en principi no tenia sortida, però em vaig trovar les portes obertes i vaig tafanejar una mica. Aquesta és una imatge cap a la sortida de la pressa amb un canó impressionant.

Aquesta imatge es des de la mateixa pressa cap a l'embasament:

Després vaig continuar ascendint per la carretera a veure que, ja que no l'havia fet mai fins arribar a un punt que començava una llarga baixada i ja no era viable tornar, així que vaig continuar apropant-me cap a Cieza fins trobar una pista que indicava El Salto de los Almadenes que ja em sonava, així que cap allà. Vaig trobar uns homes treballant i li vaig consultar a un d'ells. Em va indicar molt bé per poder travessar el riu Segura per aquí després de passar per la hidroelèctrica de Los Almadenes.


En aquesta època i després d'aquests dies de bon temps tots els camps d'arbres fruiters de la zona estan en flor i el paissatge és molt maco.


Aquest és el pont per travessar el riu Segura ja aprop de Calasparra a la zona de l'escola de piragüisme.


El segon dia de sortida, vaig anar amb el meu sogre al Pantano del Cenajo tot per carretera. Vam sortir a la tarda i se'ns va fer de nit tornant quan ja arribavem al poble, però per la resta va estar bé, una bona estona de rodar a bon ritme per no perdre la roda de la ORCA del meu sogre.




Em va costar en alguns moments mantenir el ritme de l'ORCA que en planer i en baixada rodava sola i havia de pedalar com un boig amb tot el possible per no perdre roda, encara que a les pujades, l'edat no perdona...

1 comentari:

  1. Ei Quique!! Bones sortides vas fer per Murcia, els paissatges molt macos,,, la veritat es que no sembla Murcia, amb els pantans sembla que sigui per aqui Girona. Veig que d'aigua per Murcia no els hi falta pas,,, o aixó sembla,, encara entenc menys el tema del trasvassament,,,, jejeje

    Txema

    ResponElimina