dimecres, 10 d’octubre del 2012

Girona-Turó de l'Home

 
 Avui i amb vistes a la sortida del pròxim dilluns dia 15 he anat fins a Mosqueroles, a la falda del Montseny, per pujar fins el Turó i verificar el corriol que vull fer de baixada per no anar per carretera. L'havia fet amb el meu amic Jaume de pujada feia temps i vaig pensar que podria estar bé baixar-lo i així estalviar-nos asfalt i un bon grapat de quilòmetres, així que aquest matí he preparat els trastos i cap allà. El dia estava una mica emboirat i arribant no es veia el cim. Després de fer uns ajustos a la bici començava a pujar pel GR 5 seguint el track del club BTT BADALONA que ja porten 9 anys venint des d'allà i que són la inspiració d'aquesta aventura que fa dos anys que plantejo als companys de pedalades. La pista és ample i amb pendents moderades que es deixen fer, això sí, demanen paciència així que anar fent sense pausa a un ritme còmode. A mida que anava guanyant alçada, s'intuïen unes magnífiques vistes que de tant en tant podia veure entre la boira. Algun petit tram de carretera i tornar a la pista amunt amunt fins arribar a la carretera que puja al Turó. Aquest últim tram està marcat amb el desnivell i distància cada 1000 metres, amb uns primers 4 quilòmetres amb fortes rampes en les que el pendent oscil·la entre el 7,5 i el 10 % i es fa dur, però amb paciència i cop a cop de pedal anava pujant, ara dret amb plat mitjà, ara assegut amb el petit, recuperant una mica l'al·lè de tant en tant però sense pausa i sempre acompanyat per una intensa boira, tot un espectacle a mida que guanyava alçada amb el vent bufant fort i fent pujar la boira a gran velocita falda amunt.



Allà al fina es veu un dels últims revolts on no hi havia boira.
 
Una vegada superada la barrera ja tot es veu amb uns altres ulls i sabent que queda poc t'animes, a sobre l'espectacle del paisatge a aquestes alçades és brutal i amb la boira i els núvols per sota, les vistes són impressionants, així que en fer el cim després de lluitar una mica amb el vent en una part i ésser afavorit per ell en un altre, m'he abrigat una mica, he fet les fotos de rigor i cap a baix.
Ara tocava verificar el corriol pel GR 5 2 i després de preparar la bici baixant el seient, i modificant els reglatges de suspensió, he començat a fer per un corriol molt pedregós però sense cap pas molt complicat, així que de moment era factible, però a mida que avançava perdent alçada, tot i no ser molt i molt complicat, t'ha d'agradar això de les zones tècniques per gaudir-lo com ho fet jo. Hi han passos complicats i trams de molts metres de grans pedres que destrossen les mans i carreguen les cames encara que a mida que baixem es va suavitzant bastant, però tinc clar que algun dels que ve el dilluns, se li farà feixuc baixar per allà, així que haurem de canviar de plans. El que si que he tingut clar és que he fet molt bé en venir a provar-lo abans de posar a la gent allà per que més d'un s'hauria emprenyat i amb raó.
A partir de Fontmartina la cosa millora i tot i que encara hi ha algun pas complicat, ja no és igual i el camí s'ho val i més ara a l'inici de la tardor que estan espectaculars amb la fullaraca i els colors propis d'aquesta època, així que ja he pensat la variant per fer aquest tram.
Resumint, que he fet ben fet en verificar-lo i que he passat un matí magnífic de BTT gaudint a tope de la bici i del Montseny.

Ah! si algú es vol apuntar el dilluns només m'ha de deixar un misatge i en parlem. Estem oberts a tothom que volgui passar un bon dia de BTT.  

2 comentaris:

  1. Quique,

    com molt be dius... millor que ho hagis anat a provar abans no sentim algun renegar!!! jejeje.
    De ben segur que ja tens pensada l'alternativa per fer una bona part de la baixada per corriol ciclable per tots els que hi vindrem.

    Fins el Dilluns!!!


    Salut!!!

    ResponElimina