diumenge, 16 de setembre del 2012

Travessia a l'Estany de Banyoles... repte superat

Avui era el dia de la 69ª travessia a l'Estany de Banyoles. M'he aixecat una mica tard, he esmorzat, preparat les coses i cap a Banyoles al voltant de les 11. Com al final vaig decidir no fer la duatló particular per logística i prudència, ja que era la primera vegada que faria la travessia i havia entrenat molt poc,  he anat al lloc de l'arribada, he aparcat el cotxe, m'he canviat, he baixat la bici de batalla i he estat una estona valorant si esperar-me a veure arribar les noies.

Faltaven 15 minuts per les 12 i com no sabia ben bé com anava tot, he decidit perdre'm l'espectacle de veure arribar a les nedadores olímpiques i he anat fent cap allà. He buscat un lloc per lligar la bici, les xancles i la samarreta, he recollit el xip i cap a la sortida. Com era aviat he decidit tastar l'aigua i escalfar una mica. Estava perfecta, el dia esplèndid i molt ambient. Després d'uns 10 minuts, he sortit i he fet un volt per veure si trobava els companys que també la feien, però només he vist a en Jaume P., hem xerrat una estona i he anat a col·locar-me al lloc per on tenia previst sortir, al costat esquerre per utilitzar la corda de referència, però a mida que s'apropava el moment, la gent s'anava amuntegant als dos extrems, així que he decidit canviar de tàctica i m'he posat desplaçat cap al centre i com que quan nedo sense referència me'n vaig cap a l'esquerra, ja arribaria a la corda. Molta gent amb físic de nedar molt i començava a escalfar-se l'ambient, càntics, aplaudiments i una mica passades les 12:30, sortida. Tenia clar que no hem llençaria amb tota la "jauria" així que quan ja hi era gairebé tothom a l'aigua i tranquil·lament... xaf !!!! Les primeres sensacions han sigut una mica dolentes, no trobava ritme de respiració, anava totalment entravessat i en arribar prop de la corda, molta gent, així que he mantingut la referència de la gent que nedava a prop, i apa,  a donar-li. Mica en mica he anat agafant el meu ritme, han arribat els primers 500 metres i tot anava bé. Alguns piques amb gent de ritmes semblants i jo anant fent. Hem passat els 1000 metres i ja feia una estona que havia forçat una mica. He deixat alguns enredera i he vist que podia mantenir-me així i intentar agafar un grupet que tenia per davant. M'han avançat a mi i ha hagut una estona de estira i arronsa fins que he decidit forçar una mica més i deixar-lo, he agafat un parell o tres que anaven a cua del grupet i mentre havíem passat els 1500 sense adornar-me. Els 2000 tampoc estaven marcats però si hi havia una bolla gran que tancava el carrer cap a la rampa de sortida així que quan he vist que ja hi era, he forçat a tope per acabar el millor possible. He mirat el rellotge i he trigat menys d'una hora que era el que tenia previst fer. He sortit a beure i menjar una mica de fruita, recuperar-me i he anat al cotxe a agafar el mòbil per fer-me la foto. Gran satisfacció pel repte superat amb només 4 dies d'entrenament, gran primera experiència amb la natació i un ambient excepcional. Segur que repeteixo i encara queda pendent la duatló que ja he vist que és totalment factible.







 


Finalment he quedat el 1010 de 1068 homes amb un temps de 53'56" i 211 de 223 Masters 40.

4 comentaris:

  1. Quique,

    Felicitats, per haver aconseguit aquest repte personal.
    Això, encara que hi ha gent que no ho entén, ens fa créixer molt com a persona. Si senyor!!!

    Quasi 1 hora nedant!!!
    Jo amb 5 min. ja em canso, i... m'ofego, jejeje.


    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Felicitats pel repte asolit!!! Això és el principi d'una nova aventura... és diu Triatlo!!!

    Gas!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi. De moment ho veig una mica difícil. El còrrer no ho porto gaire bé, encara que ja li dono voltes a la GARMIN en modalitat SPRINT que és molt curteta per veure de que va això. Lo de la travessia em va agradar i potser provo una a mar a veure que tal

      Elimina
  3. Feliciats!!! Un repte a part de assolir-ho s ha de preparar, i aixo es una pasada, de veritat, Felicitats!!!
    Quique jo vaig fer la Garmin per equips!! i el muntage es impresionant!! tu la pots fer de sobra...Anims!!!

    ResponElimina