dilluns, 23 d’agost del 2010

Sortides a Mazarrón

Aquesta última setmana l'hem passat a Mazarrón (Murcia) amb la familia i m'ha servit per estrenar la nova bicicleta i per repetir una ruta que vaig descobrir l'any passat i que m'encanta. El dimarts hem vaig aixecar a les 06:20 i a punt de sortir per la porta hem vaig adonar de que plovia... i fort... gran matinada per res. Va estar tot el matí plovent amb ganes que van provocar petites inundacions allà i grans riuades a pobles propers com Àguilas.
El dimecres, ja amb el meu cunyat vam decidir atacar el cim de La Picadera, on hi ha un mirador excelent sobre tota l'abadia de Mazarrón. Per ell era un repte, no té gaire temps per sortir i tot just fa un any que pedala, així que amb un ritme suau vam anar fent tota l'abadia vorejant el mar fins arribar a La Azohia, on vam remontar la rambla fins a la carretera de Campillo de Adentro que en va portar fins a les antenes. Allà vam poder gaudir de les incoparables vistes i vam immortalitzar aquest gran moment
La baixada, res d'especial fins arribar al plà, on es fa molt agradable pedalar vora el mar, a estones per un passeig i a estones per la mateixa platja, encara que en algún moment es faci complicat com es pot veure en aquest vídeo.

A la zona de Isla Plana, vam passar per una mena de camí de ronda amb esglaons i murs de pedra que també va tenir el seu encant, tot i no tenir sortida.
El divendres ben d'hora, encetavem la gran sortida de la setmana: anada a Castillitos per la costa.
Aquesta ruta la vaig descobrir amb les indicacions d'un biker que hem vaig trobar a Cabo Tiñoso l'any passat i la veritat és que la vaig gaudir com poques rutes fins ara, així que l'agafava amb moltes ganes.
Vam començar amb l'inevitable recorregut per tota l'abadia fins a La Azohia, la Rambla i la carretera fins a gairabé la cruïlla de Castillitos, aquí s'agafa l'únic camí practicable que es veu a l'esquerra, que després d'una lleu ascensió ens mostrarà unes vistes impressionants de la costa fins a Cartagenai després ens baixa per una pista molt pedregosa fins al mar. Un dels trams està format per una ziga-zaga per salvar un desnivell important on vam fer aquests vídeos:
i on li vaig fer aquesta foto a en VíctorEl camí continua amb un lleuger desnivell on, a estones s'ha de baixar de la bici per fer algún pas complicat i, a estones s'ha de pedalar per pujar una mica. En aquests corriolen Víctor va patir una caiguda per davant per culpa d'una branca que li va bloquejar la roda i es va fer una mica de mal, pel que no vam poder fer el bany previst a la cala Salitrona, una preciosa cala de la que, per desgràcia, ningú se n'ocupa i està plena de deixalles de tot tipus que porta el mar.
A partir d'aquí tot és pujada fins a Castillitos, nom popular que se li dona a l'antiga base militar de Cabo Tiñoso, d'on veiem gran part del recorregut i es pot visitar les instal·lacions militars que són molt interessants.En quant a la bici, a part d'haver d'ajustar alguna coseta i d'una punxada, a anat perfecta. Hi ha una petita diferència de pes amb la BLUR XC, però els recorreguts de suspensió més llargs van molt bé. He notat que el FOX RP23 amb el sistema PROPEDAL és una passada i encara tinc que pul·lir els reglatges correctes. La forquilla, amb la possibilitat dels tres recorreguts, va molt bé. Pensava que no es faria servir gaire, però la veritat és que és molt pràctic. Estic content i a mida que vagi sortint, li aniré treient més rendiment.
Deixo una imatge en Google Earth del recorregut i AQUÍ us podeu descarregat el track.

2 comentaris:

  1. Molt wapa la baixada del video, com per que et fallins els frens! waaaooooooooooooooo...crash!!!

    ResponElimina
  2. Hola Jordi. La veritat és que sí. Aquesta ruta és molt maca i sempre que vaig cap allà la faig i la gaudeixo a tope. Pel 22 de setembre vull organitzar la sortida amb dinar a Can Perot (Granollers de Rocacorba. A veure si pots venir.
    Ens veiem.

    ResponElimina