dimecres, 20 de gener del 2010

1er aniversari!!! Resum 2009


Avui fa un any va nèixer aquest blog amb l'obejctiu de compartir experiències ciclístiques, curiositats, tracks i recorreguts, fotos i vivències d'un aficionat a tot el que vagi sobre rodes, amant de la natura i l'esport. Durant aquest temps unes 2000 visites... Venia d'un espai a MSN i vaig començar amb un resum del 2008, així que em sembla coherent fer un resum de l'any i comentar el més significatiu.
El 2009 va començar amb molt bones perspectives i moltes ganes de pedalar.
Per començar em vaig presentar a dues curses del Gran Premi La Selva a Santa Coloma de Farners i a Riudarenes. La primera va ser bastant forta i no hem vaig trobar gaire fi, però la vaig acabar, patint molt però acabada. A la segona, m'ho vaig passar molt bé. Hi havia molt de fang però va estar molt bé i no em va anar malament, dintre de les meves possibilitats. Aquestes curses les vaig fer ja amb la roba del meu nou equip RADIKAL BIKES. La veritat que, encara que jo no sóc gaire significatiu per l'equip (hi ha gent molt bona), està molt bé anar amb ells. El tracte és perfecte i en Joan sempre està pel que necessiti.
Al març vam tenir, en Txema i jo, el plaer de veure en directe l'OPEN MASSI a Banyoles amb un bon cartell de bikers de primeríssima línia. També vam fer una sortida molt maca des de Susqueda a Rupit, El Far i tornada a Susqueda passant per uns llocs maquíssims amb unes vistes impressionants.De les sortides que quedaran al record per sempre.
També vam fer, amb en Xevi, el recorregut del Conca Daro que va estar també molt bé.Amb l'arribada del bon temps anavem sortint una mica més i les activitats anaven augmentant: Pedalada de Vilablareix, Rocacorba, Recorregut de l'Open Natura... Així al maig em vaig retrovar amb la moto i l'enduro durant tres dies. Va estar bé, però seguia sense la motivació necessària per tornar a enganxar-me. El més significatiu, que vaig probar un dia sencer l'HONDA CRFX250.Vaig fer la primera anada a la platja en bici. Va ser fins a S'Agaró, amb bany inclós.La pujada a Rocacorba va estar molt bé, ja que vam trobar el camí que baixa per Replans; un corriol preciós i interminable, amb molts passos tècnics.Al juny vam fer una sortida amb BTT i dinar de germanor a base de paella al terreny d¡en Juli a Sant Gregori. Ens vam ajuntar una bona colla de la feina.De seguida van començar les vacances i, de nou, cap a Formentera on tenia previst fer la volta a l'illa. No va ser possible, però van ser dos dies de BTT que em van servir per preparar el recorregut pel pròxim any, i gaudir d'una forma diferent d'aquest petit paradís. També vaig fer una d'aquestes sortides que queden grabades a Mazarrón (Murcia). Estíc dessitjant tornar per fer-la de nou.Per acabar l'estiu vam fer un dinar a Can Perot amb bany a la piscina. També vam ser una bona colla i ens ho vam passar molt bé.Durant l'any també he tingut el plaer de disposar de dues de les Santacruz del meu oncle, la BLUR LT i la última adquisició, la BLUR CARBON XC.Aquest any també hem viscut noves incorporacions al BTT, però encara no hem aconseguit formar un grup estable per sortir assiduament.
També he descobert i m'he sorprés amb nous territoris com ha estat Murcia capital, on vaig fer una sortida per unes muntanyes properes amb uns corriols maquíssims, dignes dels vídeos americans.El més d'octubre, en Txema i jo vam anar a Barcelona en un dia plujós a participar a la cursa organitzada pel CEGUB per Collserola. Lo millor va ser l'ambient i la pluja que li va donar el punt que no tenia el recorregut.Va valdre la pena tot i la remullada.
Potser el més important de l'any ha estat l'assoliment d'una de les fites que tenia pendent; Girona - Badalona en BTT. Al novembre, després de aprofita el més molt bé, amb en Txema, com no, van passar un dia autèntic de BTT amb una sortida de les que fan història: 125 kms. en gairabé 8 hores de bici.Altre de les sortides que quedaran per sempre va ser la que vam fer en Txema i jo per la Serra de Finestres en plena tardor.
Per acabar l'any, vaig tenir la segona experiència motociclística de l'any, el motocross de clàssiques a casa d'en Guillem, a Sant Hilari. Feia 6 mesos que no anava en moto, però va anar prou bé. A fet un circuit molt maco i divertit i l'ambient de les clàssiques és sempre molt bo.En resum, crec que ha estat un any molt profitós, amb forces sortides maques, bastants kms. (no tants com en Txema) i moltes estones de solitud amb bici, les pistes i el patiment. Crec que he augmentat una mica el ritme, però la falta de constància per la feina no hem permet progressar el que m'agradaria...
Nou any, noves motivacions... i per suposat, nous reptes dels quals aniré informant en aquest blog...

dimarts, 12 de gener del 2010

Primera sortida de l'any a Calasparra

Aquest dies de reis hem anat a Calasparra a veure a la familia i he aprofitat per fer la primera sortida de l'any amb en Víctor i el seu germà Gabriel. En contes d'anar cap on sempre vaig, vam fer una via verda que va cap a un poble que es diu Moratalla, en principi tot sense gaires complicacions però amb algun tram amb una mica de fang. Quan portavem una estona vam arribar a un camí amb un fang enganxós que va provocar que haguèssim de baixar de la bicicletai deixar-la de la següent "guissa", amb les rodes com pilotes i travada per la quantitat de fang acumulat Després vam arribar al riu Moratalla que vam travessar per un pontet de planxa que haviem de passar amb molta cura per no relliscar i caure a l'aigua.
A partir d'aquest punt vam decidir anar cap a la carretera de Socovos, ja que cap a Moratalla, possiblement ens trobariem més fang i ens complicaria la sortida.
Arribar a la carretera ens va suposar fer dues pujadetes dignes que vaig superar amb paciència. Una vegada al punt més alt vam agafar un camí de baixada que després anava planejant per pistes de muntanya i camps d'arbres fruiters fins a la carretera. Una vegada allà, ens vam adreçar cap a Calasparra a un bon ritme marcat per en Víctor que mica en mica va agafant fons i augmentant el seu nivell. Segur que a l'estiu podrem fer bones sortides tots dos. En Gabriel, que encara que està fort, feia més d'un any que no agafava la bicicleta i això es va notar al final que no va poder continuar al nostre ritme.
Tenia pensat fer un altre sortida, però el temps que va fer la resta de dies amb temperatures molt baixes i dies sencers de pluja no ho va permetre... em vaig quedar amb les ganes de fer la volta a la Sierra del Molino probant per un corriol molt maco que vaig fer una vegada en moto... un altre viatge serà.