dimecres, 29 de febrer del 2012

Sortida amb el cunyat

Ja feia temps que anàvem al darrera i el dimarts vam sortir en Jordi i Jo per aquí. No tenia molt clar que fer i al final vaig decidir anar cap a Llorà i els prats de prop de Bosquerós que és un paisatge molt maco digne de La Cerdanya i a 15 quilòmetres de la ciutat, Vam començar a pedalar pel carrilet cap a Sant Gregori i després d'arribar al barri de l'Esglèsia vam anar agafant corriols cap a Santa Afra amb un tall nou trobat per casualitat i que està molt bé. En un tram de pujada vaig gravar aquest vídeo:

Després de descansar uns minuts vam continuar baixant pel camí ral cap a Llorà, vam travessar el riu i cap a la línia elèctrica per arribar a la urbanització on enfilàvem pel nou corriol que encara està força brut i que hem tocarà acabar d'obrir un dia d'aquests. Continuàvem guanyant alçada cap a la Banya del Boc on tenia previst fer un descans per menjar una barreta i recarregar les piles als prats. En Jordi ja va arribar una mica tocat i és que portàvem una bona estona pujant i jo ja tenia la certesa de que m'havia passat amb el meu afany d'ensenyar-li una ruta maca maca. Total, que havíem d'anar de tornada, així que vam baixar fins al Pla de Sant Joan i pel camí ral anàvem desfent camí fins al pas del Llémena per continuar per l'altre marge del riu fins arribar prop del Barri de la Font on vaig fer aquest vídeo passant el riu per última vegada:

Una vegada a Sant Gregori, carrilet i cap a Girona que ja era hora després de 40 kms. gairebé. Encara que havia estat una ruta un pel passada per l'estat de forma d'en Jordi, crec que li va agradar i hem va dir que tornaria. Quan ho faci anirem cap a Les Gavarres que també és molt divertit.

dijous, 9 de febrer del 2012

Preparant el 1er GEOBTT QUICKOFFROAD

Si el dimarts amb en Xevi i l'Edu ens posàvem a netejar un corriol al que arribàvem sense voler, avui no tenia clar si anar a pedalar i veure el circuit de l'Open BMW de Llorà o anar a netejar un corriol que formarà part de la meva nova invenció: estic preparant el que he denominat GEOBTT, una barreja entre orientació i btt fent servir els GPS i WAYPOINTS. 
De moment m'està portant bastant feina amb sortides de reconeixement, verificar els waypoints, trobar nous camins i corriols i el pitjor és que tinc que sortir sòl per no desvetllar els indrets per on s'haurà de passar. El tema consistirà en, per grups, anar a buscar unes coordenades inicials diferents per cada equip i en aquest primer waypoint es trobarà les dades de la resta. Cada equip s'haurà d'organitzar com cregui convenient per anar a trobar-los intentar de fer el trajecte i desnivell més propici.
No sé que tal resultarà, el que si tinc clar és que el llocs per on passaran els grups agradaran tant per paisatge com pels camins i corriols, molt inèdits per gairebé tothom.

Doncs res, que avui he anat a netejar un dels corriols per la zona de Llorà i després d'una bona estona només he aconseguit fer la meitat, en queda una part important i amb molts arbres caiguts des de les nevades del 2010. Aquesta era una de les parts que m'he trobat pitjor amb moltes branques caigudes i trencades que he hagut de tallar amb la serra, però crec que el corriol s'ho val i quedarà molt ben parit, tant per fer de baixada com de pujada, encara que en aquest sentit es convertirà en molt exigent tant física com tècnicament amb alguns passos que sense ser molt difícils si que posaran a prova la perícia de tothom. Una vegada acabi el GEOBTT penjaré diferents tracks que he fet per la zona els dies de recerca perquè qualsevol pugui gaudir d'aquests nous camins per una zona que, pel que he vist buscant tracks per internet, no està gaire transitada.
Si algú l'interessa el tema o voldria participar que hem deixi un missatge al blog o al mail. Encara estic ruminat la data i tinc feina per preparar els amagatalls amb els recipients i les dades dels waypoints, així que quan ho tingui clar, ja ho faré saber al blog.