dissabte, 17 de setembre del 2016

Noves motivacions

A finals de juliol i mentre estava de vacances, en Mike va compartir una oferta difícil de rebutjar. Una Canyon Endurace CF 7.0 amb escassos dos mesos d'ús procedent d'una empresa dedicada a events ciclistes amb un estalvi important. Tot i que no tenia cap intenció de canviar la meva bicicleta de carretera,  que volia provar una de carboni més actual per valorar les diferències i si aquestes eren tantes com deien. Des d'un primer moment, la bicicleta de carretera, per mi, ha estat un complement per millorar la meva forma, tot enfocat a un millor rendiment amb la de BTT, així que no volia fer grans inversions en aquest aspecte, però en arribar aquesta opció, de seguida vaig valorar-la. Finalment em vaig decidir a fer la reserva a finals de juliol, per la segona setmana d'agost recollir la nova eina a Barcelona. Tenia clar que era una prova, pel que si les diferències no eren tan perceptibles, la posaria a la venda per recuperar la inversió i continuaria amb la meva Trek.
Haig de dir que, a part de ser una bici molt més actual en tots els seus components, amb la primera pedalada ja vaig percebre diferències notables, el que es va confirmar durant tota la sortida. Tot i això volia provar en diferents circumstàncies i recorreguts per decidir-me, amb unes primeres sensacions boníssimes que quedaven reflectides en ritmes superiors amb igual esforç, així que la decisió era fàcil de prendre.
El següent pas era la personalització, ja que m'agrada donar un toc distintiu a totes les meves "joguines", així que vaig encarregar algunes coses i a poc a poc vaig fent. 
La nova adquisició ha vingut acompanyada de moltes ganes de treure-li rendiment, i ara que puc, m'he marcat diferents sortides per gaudir d'aquesta nova bicicleta i nous paisatges.
Vaig trobar una ruta bastant assequible des de Campdevànol passant per Castellar de n'Hug que pintava molt bé. La vaig compartir amb els companys per si algú s'animava i amb en German sortíem a fer-la el passat dimarts.
A les 09:30 sortíem des de Campdevànol direcció Gombrèn per pujar al Santuari de Montgrony (ja que hi érem ...) amb unes vistes i construccions espectaculars. 
Al fons es pot veure el santuari




El Pedraforca
Des d'allà, continuàvem cap a Castellar de n'Hug per una carretera tallada al trànsit per obres que vam compartir únicament amb grups de ciclistes estrangers que feien en l'altre sentit. 

Castellar de n'Hug
En arribar a Castellar, vista del poble, avituallament i a continuar per superar el Coll de la Creueta a 1888 metres d'altura, que amb rampes no gaire exigents però molt constants, em va semblar espectacular. Durant tot el seu recorregut vas veient gran part de la serpentejant carretera amb una circulació molt escassa i una temperatura molt agradable. 


En arribar al cim, un bonic i ràpid descens per arribar a les pistes d'esquí de La Molina on decidíem parar a fer un entrepà abans d'emprendre el descens cap a Planoles per la petita carretera secundària i després fins a Ribes i Campdevànol per l'N-260.
Avituallament
Vistes de La Cerdanya
Va resultar una sortida espectacular amb uns paisatges de muntanya molt bonics, un dia perfecte per pedalar i un bon company de ruta per compartir-la.